Την περασμένη Τετάρτη στην Ρηγίλλης πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη με τη παρουσία του κ. Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να αποφασισθεί η στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στην συζήτηση στην Βουλή για την υπόθεση Βατοπεδίου.


Η βασικές εισηγήσεις που δήχθηκε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν δύο:
Η πρώτη να μην παραστεί καθόλου στην Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, όπως έκανε και με το ζήτημα της προανακριτικής .
Η δεύτερη εισήγηση- και η οποία εν τέλει φαίνεται να επικρατεί- είναι να παραστεί η Νέα Δημοκρατία στην συζήτηση και να αποχωρήσει από την ψηφοφορία.
«Πρόκειται για μια ευαίσθητη περίπτωση» εξηγεί μιλώντας στο “newpost” κορυφαίος κομματικός παράγοντας της Ν.Δ σημειώνοντας ότι: «Δεν είναι δυνατόν να μην εμφανιστούμε στην συζήτηση. Πρέπει να είμαστε εκεί με βασικό σκοπό να εξηγήσουμε πρώτον γιατί δεν μετείχαμε στην προανακριτική και δεύτερον για να επιχειρηματολογήσουμε γιατί τελικά αυτή η υπόθεση στήθηκε σκανδαλωδώς από ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ» Και καταλήγει λέγοντας ότι «θέλουμε την αλήθεια όχι όμως χάριν των εντυπώσεων να σπιλώνονται άνθρωποι.»