Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ντόρα Μπακογιάννη, είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε στην κ. Μπακογιάννη ότι δεν θα λάβει την θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν, χωρίς ωστόσο να της αποκαλύψει το ποιος θα είναι. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της απάντησε: «Εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ έχεις και το πεπόνι» και η συνομιλία φέρεται να έληξε εκεί αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάρκεια του τηλεφωνήματος ήταν μόλις 1΄

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο έχει «κλειδώσει» το όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το έχει διαψεύσει. Το όνομα του κ. Αβραμόπουλου φέρεται να «έπεσε» στο τραπέζι από τις Βρυξέλλες και από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ο κ. Γιουνκέρ έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να αλλάξει την σύνθεση του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τα πρόσωπα που «αναζητά»  να είναι άτομα που έχουν υπάρξει σε υπουργικές θέσεις - κλειδιά στις χώρες τους και να έχουν γνώση της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την πλευρά του έχει όλα τα προσόντα που φέρεται να ζητά ο πρόεδρος της Κομισιόν αφού και σε υπουργικές θέσεις σε μεγάλα υπουργεία έχει υπάρξει και καλός γνώστης της εξωτερικής πολιτικής είναι, με βαθιά εμπειρία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr το όλο θέμα αναμένεται να ξεκαθάρισει στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας, με τον γρίφο του Επιτρόπου να λύνεται.