Έκλεισε το θέμα του προσώπου που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και που θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, έναν πολιτικό με εμπειρία, βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων και γενικότερα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, με κύρος μέσα και έξω από τη χώρα. 

Το όνομα μάλιστα του κ. Αβραμόπουλου έπεσε στο τραπέζι από τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ- τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για τον κ. Γιουνκέρ, η σύνθεση της νέας Επιτροπής είναι το στοίχημα προκειμένου να οι ευρωπαίοι υπερυπουργοί να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολλές και δύσκολες προκλήσεις της Ένωσης. Έτσι ο ίδιος ο κ. Γιουνκέρ σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο πρόσωπο του οποίου βρήκε όλα όσα αναζητά για το προφίλ της Επιτροπής. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr αναμένονται εντός της εβδομάδας και σίγουρα μέχρι τις 4 Αυγούστου οπότε και θα επισκεφτεί τη χώρα μας ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. 

Το τηλεφώνημα Σαμαρά - Ντόρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς χθες επικοινώνησε τηλεφώνικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία φερόταν ως φαβορί για τη θέση του Επιτρόπου και της ανακοίνωσε ότι δεν θα αναλάβει την θέσηαυτή , χωρίς ωστόσο να της αποκαλύψει το ποιος θα είναι. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της απάντησε: «Εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ έχεις και το πεπόνι» και η συνομιλία φέρεται να έληξε εκεί αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάρκεια του τηλεφωνήματος ήταν μόλις ένα λεπτό.