Ανακοινώθηκε και επισήμως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newpost που απο χθες είχε γράψει ότι ο Πρωθυπουργός είχε καταλήξει απο χθες  στο πρόσωπο του νέου Επιτρόπου. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως είχε αποκαλύψει το newpost.gr το όνομα του κ. Αβραμόπουλου είχε κλείσει από χθες και για τον λόγο αυτόν άλλωστε ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Ντόρα Μπακογιάννη που θεωρείτο φαβορί για τη θέση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του κ. Αβραμόπουλου έπεσε στο τραπέζι από τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ- τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Για τον κ. Γιουνκέρ, η σύνθεση της νέας Επιτροπής είναι το στοίχημα προκειμένου να οι ευρωπαίοι υπερυπουργοί να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολλές και δύσκολες προκλήσεις της Ένωσης. Έτσι ο ίδιος ο κ. Γιουνκέρ σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο πρόσωπο του οποίου βρήκε όλα όσα αναζητά για το προφίλ της Επιτροπής. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχει προχωρήσει προς το παρόν σε επίσημη τοποθέτηση για το νέο το πόστο, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, οπότε θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Το τηλεφώνημα Σαμαρά - Ντόρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς χθες επικοινώνησε τηλεφώνικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία φερόταν ως φαβορί για τη θέση του Επιτρόπου και της ανακοίνωσε ότι δεν θα αναλάβει την θέση αυτή, χωρίς ωστόσο να της αποκαλύψει το ποιος θα είναι. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της απάντησε: «Εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ έχεις και το πεπόνι» και η συνομιλία φέρεται να έληξε εκεί αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάρκεια του τηλεφωνήματος ήταν μόλις ένα λεπτό.