«Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» δηλώνει ο εκπρόσωπος Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούσε ο προεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης να εξασφαλίσει τις 180 ψήφους απαντά: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Είναι πολύ πρόωρο. Εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προταθεί ένα πρόσωπο που να τιμά το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να ενώνει τη χώρα».

Ο κ. Καρύδης άφησε νέες αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση. «Εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά δεν μας άκουγε ο κ Μητσοτάκης. Τώρα που εφαρμόζεται στην πράξη, αναδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν αδιέξοδα σχετικά με την προκαθορισμένη αρνητική αξιολόγηση του 15%. θέλουμε την αξιολόγηση, γι αυτό αντιδρούμε σε καθετί που την φαλκιδεύει και τη δυσφημεί. Αποτελεί θετικό γεγονός ότι θα υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις σε αυτό το θέμα».

Για τις απολύσεις, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι συνεχής και πρόσθεσε ότι υπάρχουν νέα δεδομένα σημειώνοντας:

«Έχουμε τα πλαστά δικαιολογητικά, τις πειθαρχικές αποφάσεις, καθώς και την ακύρωση από τα δικαστήρια προσωρινών διαταγών σε συμβάσεις. Όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να συνυπολογισθούν».