Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Τους τρόπους αντιμετώπισης της κατά μέτωπον επίθεσης που δέχεται η κυβέρνηση από της αξιωματική αντιπολίτευση εξετάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην κυβέρνηση επιθυμούν την αποδόμηση όλων των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις συζητήσεις στη Βουλή για τα κρίσιμα νομοσχέδια του καλοκαιριού όσο και συνολικά για την επερχόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ήδη στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι με την σύλληψη Μαζιώτη η αντιπολίτευση υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα καθώς χειρίστηκε το θέμα ξεπερνώντας τα όρια του λαϊκισμού.

Αυτό το επιχείρημα θα χρησιμοποιηθεί δεόντως από τα κυβερνητικά στελέχη που θα επιμείνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο λαϊκισμό σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε κατάσταση πολιτικά για να ικανοποιήσει μικροκομματικά οφέλη και να στρέψει όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες κατά της κυβέρνησης.

«Στον λαϊκισμό θα επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή σημειώνει κορυφαίος κοινοβουλευτικός παράγοντας στο newpost ωστόσο ο λαϊκισμός όπως και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» κατέληξε.

«Με όχημα τον λαϊκισμό και την άκρατη υποσχεσιολογία ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί πολιτική αστάθεια ένα μήνα πριν την τελευταία αξιολόγηση από την τρόικα» τονίζει στο newpost στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου.

Και αυτή η φράση αποτελεί το αμέσως επόμενο επιχείρημα στην στρατηγική που καταστρώνει η κυβέρνηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πυκνώσει οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ως τον μοναδικό παράγοντα αστάθειας και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Επόμενο κυβερνητικό επιχείρημα που θα ακουστεί τις επόμενες ημέρες στη βουλή είναι η μόνιμη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  να συνεισφέρει σε κάποιο από τα νομοσχέδια που έχουν έρθει προς ψήφιση και η διαχρονική του εμμονή στο «όχι σε όλα».

Τέλος η κυβερνητική στρατηγική ολοκληρώνεται με το φαινόμενο των διαφορετικών απόψεων που διατυπώνονται σε κάθε πολιτικό ζήτημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η αδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανιστεί με ενιαία γραμμή αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» των κυβερνητικών στελεχών που θα αναδείξουν για ακόμη μία φορά αυτήν τη αδυναμία που καθιστά, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς βουλευτές, τον ΣΥΡΙΖΑ ανίκανο να κυβερνήσει.