Για όλους και για όλα μίλησε ο βουλευτή της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, τονίζοντας μεταξυ άλλων πως τον Κώστα Καραμανλή τον αντέτρεψαν τα ξένα συμφέροντα. 

Ο κ. Βλάχος μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm για την επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου είπε πως «θα μπορούσε να συμβάλει με την παρουσία του σε μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση». 


Σχετικά με τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για το Βατοπέδι, τα δομημένα ομόλογα και η ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι κατά τη γνώμη του «υπήρχε σχέδιο να χτυπηθεί ο Κώστας Καραμανλής,  διότι κάποιες στρατηγικές επιλογές του ενόχλησαν ξένα συμφέροντα». «Δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί για μια δύσκολη ώρα στην πολιτική μας φαρέτρα, ο Κώστας Καραμανλής είναι μια προσωπικότητα σημαντική, παραμένει ένα κεφάλαιο για την πολιτική ζωή του τόπου, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μπορεί και όχι. Ο ίδιος τα έχει απολαύσει όλα και δεν είναι στις προτεραιότητές του να επιστρέψει στην πολιτική», πρόσθεσε. 


Κατά τον κ. Βλάχο η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πολιτικά δύσκολη από την παρούσα Βουλή.  «Να συμφωνήσουμε σε κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής, δική μου πρόταση κάποιος από την κεντροδεξιά, ο Αβραμόπουλος μπορούσε να είναι ένα από τα πρόσωπα, υπάρχουν όμως και άλλα» ΕΊΠΕ. 

Τέλος αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική είπε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε διορθωτικές κινήσεις για λύσεις ανακούφισης στους πολίτες καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει», είπε. ενώ άφησε αιχμές για το γεγονός ότι δε συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος.