Εκτός Ελλάδας θα γίνει η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, με το οικονομικό επιτελείο και τους αρμόδιους υπουργούς να μεταβαίνουν στη γαλλική πρωτεύουσα για τις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως μετέδωσε το Mega, η εν λόγω εξέλιξη έρχεται έπειτα από έγκριση σχετικής πρότασης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς την γενική διεθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως επισημαίνεται, η επιλογή αυτή θεωρήθηκε χρήσιμη με το σκεπτικό ότι η διεξαγωγή των συζητήσεων εκτός Ελλάδας, για πρώτη φορά, θα γίνει «πιο ψύχραιμα» και η υλοποίηση του προγράμματος θα προχωρήσει με αποτελεσματικότητα.

Στη γαλλική πρωτεύουσα θα μεταβούν στις αρχές Σεπτεμβρίου (3,4 και 5) ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, όπως σημειώνεται με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας και τα μέλη των τεχνικών επιτροπών θα επισκεφθούν την Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».