Πληθαίνουν οι φωνές εκείνων των βουλευτών που ζητούν πρόωρες εκλογές γιατί πιστεύουν πως αν γίνουν τώρα το ΠΑΣΟΚ θα τις κερδίσει ενώ αν γίνουν αργότερα θα τις χάσει.

Μερικοί μάλιστα επισκέφθηκαν το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλη Έξαρχο και του έθεσαν τους προβληματισμούς τους όσον αφορά το ενδεχόμενο αυτό ενώ επεσήμαναν πως αυτή την ώρα εκείνο που χρειάζεσαι είναι ο πρωθυπουργός να πάει σε καθαρές λύσεις. Να ασπαστεί δηλαδή το δίλημμα που είχε θέσει με ώμο τρόπο, είναι αλήθεια, το 1996 ο Κώστας Σημίτης, και να μηδενίσει το κοντέρ. Καθαρές λύσεις απέναντι στην κοινωνία , καθαρές λύσεις απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθαρές λύσεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτό σημαίνει, όπως λένε, καθαρές λύσεις στην κοινωνία, η οποία θα πρέπει να γνωρίζει τι έχει να περιμένει από την κυβέρνηση. Καθαρές λύσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης για το αν συναινούν στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και καθαρές λύσεις στο κόμμα για το αν μπορεί το υφιστάμενο κομματικό και πολιτικό προσωπικό που έχει συνηθίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλείας να μπορέσει τώρα να υπηρετήσει τις νέες πολιτικές συνθήκες που επικρατούν.

Όλα αυτά χρειάζονται τώρα επισημαίνουν οι πράσινοι βουλευτές γιατί μετά θα είναι αργά και προπαντός καθαρές λύσεις σημαίνει ότι η κοινωνία και τα κόμματα θα “ματώσουν” για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

“Μπορεί αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου να το αντέξει”; Ρωτούν χαρακτηριστικά οι βουλευτές που βλέπουν πως αν δεν γίνει τίποτα από όλα αυτά η παράταξη θα χάσει το τραίνο της ευκαιρίας.