current views are: 6

29 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση09:29

Η «εξορία» της τρόικας στο Παρίσι έπιασε στον ύπνο το ΠΑΣΟΚ

Στον ύπνο πιάστηκε το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το θέμα της απομάκρυνσης της τρόικας από την Αθήνα. 

Δημοσίευση 09:29’
αρθρο-newpost

Στον ύπνο πιάστηκε το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το θέμα της απομάκρυνσης της τρόικας από την Αθήνα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στον ύπνο πιάστηκε το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το θέμα της απομάκρυνσης της τρόικας από την Αθήνα. Όταν το Μέγαρο Μαξίμου άρχισε αργά χθες το απόγευμα να διαρρέει ότι το επόμενο ραντεβού με τους τροϊκανούς θα γίνει στο Παρίσι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συσκέπτονταν με τους στενούς του συνεργάτες στο υπουργείο Εξωτερικών με αντικείμενο τα κυβερνητικά θέματα και κυρίως αυτά που αφορούν την αξιολόγηση σε σχέση με τις αντιστάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Όμως ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος δεν είχε ιδέα  ότι η κυβέρνηση όχι μόνο είχε κανονίσει τα της “εξορίας” της τρόικας στο Παρίσι αλλά ούτε καν εικόνα για την σύνθεση των υπουργών που πρόκειται να μεταβούν εκεί για την αξιολόγηση από τους τροϊκανούς. 

Εν πάση περιπτώσει η Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορούσε να αντιδράσει αρνητικά σ’ αυτήν την εξέλιξη καθώς ουσιαστικά υλοποιείται μία μεγάλη επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η απομάκρυνση της τρόικας από την Αθήνα με το σκεπτικό ότι η παρουσία της προκαλεί βλάβη στην εικόνα της κυβέρνησης και επηρεάζει αρνητικά και τους πολίτες. 

Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να την βγαίνει από τα αριστερά στο Μαξίμου και μάλιστα χθες μετά τις διαρροές περί ενοικίου που θα καταβάλλουν για την κατοικία τους όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις του στεγαστικού ξεκαθάρισε: Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στις βασικές κατευθύνσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών που ισχύουν, ιδιαίτερα όσον αφορά τους αδύναμους οικονομικά δανειολήπτες και θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση. Πρακτικά, νέα επίσκεψη στο Μαξίμου αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ.  

Παράλληλα, ο πράσινος υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου επέμεινε ότι στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σχολιάζοντας ταυτόχρονα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ότι αφορά μόνο αυτούς που βιώνουν την ακραία φτώχεια. 

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωνε ότι είναι αντίθετος στο μέτρο της αρνητικής ποσόστωσης του 15% για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προειδοποιώντας ότι νέα μέτρα δεν μπορούν να ληφθούν γιατί η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές. 

Διευκρίνισε δε ότι η παράταξη (ΠΑΣΟΚ) δεν θα ψηφίσει.


σχετικα αρθρα