Κίνηση πολιτών με βορειοελλαδίτικα χαρακτηριστικά σχεδιάζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από συνομιλητές του και έχουν φτάσει μέχρι και την Συγγρού, στα γραφεία της ΝΔ. Για τον λόγο αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε προγραμματίσει περιοδεία στη Μακεδονία, έσπευσε ήδη να κλείσει ραντεβού μαζί του, ενώ επισήμως η ΝΔ στήριξε τον Π. Ψωμιάδη στην δικαστική του περιπέτεια.

Η πρόθεση του Π. Ψωμιάδη φαίνεται και από την αλληλουχία των συνεντεύξεων που έδωσε χθες σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, κατ αρχάς τόνισε ότι ανήκει στη ΝΔ και την κεντροδεξιά της οποίας φυσικός ηγέτης είναι ο Α. Σαμαράς. Και πρόσθεσε ότι οι κινήσεις του, στην περίπτωση που κηρυχθεί έκπτωτος, θα είναι στο πλαίσιο της κεντροδεξιάς.

Ταυτοχρόνως διευκρίνιζε ότι δεν αποδίδει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε τοπικούς παράγοντες οι οποίοι τον μάχονται. Αν και δεν τους κατονόμασε ευθέως, συνέδεσε (αυτούς τους; παράγοντες) με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων- Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, κάνοντας ειδική αναφορά σε δηλώσεις του υπέρ του δικαιώματος των Σκοπίων να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία. Και παράλληλα, σε όλες σχεδόν τις συνεντεύξεις του, μίλησε για τη Βόρειο Ελλάδα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με πληροφορίες που προέρχονται από τη Θεσσαλονί9κη, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Π. Ψωμιάδης σκέφτεται να ιδρύσει κάποια κίνηση πολιτών με γεωγραφικά (και πολιτικά φυσικά) χαρακτηριστικά, κάτι ανάλογο με την Ιταλική Λέγκα του Βορρά- λένε ότι ονειρεύεται, χωρίς όμως να της προσδώσει χαρακτήρα πολιτικού κόμματος.

Εν όψει αυτού του ενδεχομένου και προκειμένου να μην υπάρξουν άλλοι ενδοπαραταξιακοί κλυδωνισμοί, η ΝΔ τηρεί χαμηλούς τόνους και με το ενδεχόμενο να αναλάβει καθήκοντα περιφερειάρχη ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης, αν και προεκλογικά ο Α. Σαμαράς έθεσε βέτο για τον ορισμό του ως αντιπεριφερειάρχη.