current views are: 5

29 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση17:11

«Καρφιά» Παυλόπουλου κατά Ρήγα για Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ

Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, σχετικά με την σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, επεφύλασσε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Προκόπης Παυλόπουλος.

Δημοσίευση 17:11’
αρθρο-newpost

Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, σχετικά με την σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, επεφύλασσε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Προκόπης Παυλόπουλος.

Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, σχετικά με την σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, επεφύλασσε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Προκόπης Παυλόπουλος.

«Παρά την σχετικώς μακρά κοινοβουλευτική του θητεία, φαίνεται πως ο κ. Ρήγας μάλλον αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας των θεσμών του Κοινοβουλίου και των αποφάσεών τους» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, λέγοντας:

«I. Πρώτον, το αν μια απόφαση Επιτροπής της Βουλής είναι ομόφωνη ή όχι κρίνεται, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, αποκλειστικώς και μόνον από τις ψήφους των μελών της κατά τη στιγμή της ψηφοφορίας.  Κατά τούτο λοιπόν η απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία έκανε δεκτή την πρότασή μου, υπήρξε ομόφωνη, όπως σαφώς προκύπτει από τα σχετικά Πρακτικά.  Το αν κατά τη συγκεκριμένη στιγμή της ψηφοφορίας απουσίαζε ο κ. Ρήγας αφορά τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο καθένας αντιλαμβάνεται τη συνέπεια άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων. 
II. Δεύτερον –και πάλιν όπως προκύπτει από τα οικεία Πρακτικά- εκείνο που δημοσιοποιήθηκε είναι το περιεχόμενο της πρότασής μου για τον κ. Α. Γεωργίου  και η απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που την έκανε ομοφώνως δεκτή.  Κατόπιν αυτού για ποια «απόφαση της Επιτροπής που δεν έχει ακόμα συνταχθεί και, επομένως, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα» κάνει λόγο ο κ. Ρήγας;  Έτσι αντιλαμβάνεται τον τρόπο σύνταξης των Πρακτικών της Επιτροπής και την  δημοσιοποίησή τους; Αν ναι, και πάλι δικό του είναι το ζήτημα.  Αλλά τότε μάλλον εισάγει αμηχάνως «καινά δαιμόνια» στην κοινοβουλευτική μας πρακτική, γεγονός το οποίο δεν έχω την πρόθεση και τη διάθεση να παρακολουθήσω. 
III. Τρίτον, δεν θα περίμενε κανείς αποδοκιμασία –και πολύ περισσότερο συγγνώμη- από τον κ. Ρήγα και το ΠΑΣΟΚ για τα «έργα και τις ημέρες» του κ. Α. Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ κατά την εποχή του. Άλλωστε το «φούσκωμα» του ελλείμματος, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είναι προϊόν «αγαστής» συνεργασίας τους και «φυσική συνέχεια» του αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν» του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησαν στον εφιάλτη των «Μνημονίων».  Όσο για την «παραχάραξη της αλήθειας», ο κ. Ρήγας μάλλον δεν θέλει να συνειδητοποιήσει το νόημα της λαϊκής ετυμηγορίας για το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή έχει πια επανειλημμένως εκφρασθεί, αποδίδοντας έτσι με αδιάσειστο δημοκρατικό τεκμήριο τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Γι’ αυτό και κάθε άλλη απάντηση περιττεύει». 

Νωρίτερα, ο κ. Ρήγας διαχώρισε τη θέση του από την Επιτροπή Θεσμών έπειτα από σχετική πρόταση του κ. Παυλόπουλου, που αποδοκίμασε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γεωργίου που έγιναν κατά της Δικαιοσύνης με αφορμή την ποινική του δίωξη για τα ελλείμματα του 2009 και παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό της για την παραμονή του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

«Πρώτον δεν ήμουν παρών στην Επιτροπή το χρονικό διάστημα που συζητήθηκε η πρόταση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και αφορούσε στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και επομένως δεν συμμετείχα στη συζήτηση και στην ψηφοφορία. Όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αναστάσιο Νεράντζη, η σχετική απόφαση της επιτροπής δεν έχει ακόμα συνταχθεί και επομένως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα» τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Ρήγας, ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση του κ. Παυλόπουλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής».


σχετικα αρθρα