Σε πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη επί υπουργίας Κωνσταντίνου  Αρβανιτόπουλου παρέπεμψε ο υπουργός Παιδείας  Ανδρέας Λοβέρδος 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση για τις μετεγγραφές φοιτητών από πολύτεκνες, τρίτεκνες και οικογένειες ειδικών κατηγοριών. 

Σημειώνεται πως οι βουλευτές τη Νέας Δημοκρατίας είχαν ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας η συγκεκριμένη ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ και για εισακτέους των προηγουμένων ετών. 

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος (εκ των υπογραφόντων) τονίζει ότι αποτελεί θετικό το γεγονός ότι προβλέπεται πρόνοια για τις μετεγγραφές των φοιτητών, προσθέτει ωστόσο ότι «δυστυχώς, η διάταξη δεν έχει αναδρομική ισχύ, όπως ζητούσαν και οι σύλλογοι πολυτέκνων».

«Το ζήτημα είναι σοβαρό, καθώς για πολλές πολύτεκνες οικογένειες το κόστος των σπουδών των παιδιών τους που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις, στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι δυσβάστακτο. Το υπουργείο Παιδείας, έστω και στην ύστατη στιγμή, θα πρέπει να επανεξετάσει τη δυνατότητα η ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ, τουλάχιστον, για τα 723 παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος», αναφέρει ο χαρακτηριστικά.