Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ειδικά για το θέμα της υποχρεωτικής ποσόστωσης του 15% στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα επιδιώξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις επόμενες ημέρες. Το ΠΑΣΟΚ δεν το βάζει κάτω και κατά κάποιο τρόπο συντηρεί την διάσταση που υπάρχει με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης δείχνοντας ότι έχει πάρει το θέμα πατριωτικά... 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαξίμου με πλήρη φάκελο και στοιχεία και θα καταθέσει και τις προτάσεις του κόμματός του για βελτιώσεις στην ρύθμιση που αφορά την αρνητική αξιολόγηση με ποσόστωση το 15%. Στην συνάντηση θα ζητήσει να είναι παρόντες και οι αρμόδιοι υπουργοί, επομένως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προ ημερών χρέωσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το "δώρο" του χαρατσιού μετά την θορυβώδη αποχώρηση της τρόικας από το γραφείο του τον Σεπτέμβριο του 2011! 

Σε σύσκεψη που έγινε υπό τον κ. Βενιζέλο και με την συμμετοχή των στενών του συνεργατών και της υφυπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης αποφασίστηκε  το ΠΑΣΟΚ να επιμείνει στο θέμα της αξιολόγησης και των απολύσεων ζητώντας ταυτοχρόνως να δοθούν από τον Κ. Μητσοτάκη επαρκείς εξηγήσεις για τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων προς αποχώρησης όπως επίσης και των φορέων που μπαίνουν σε καθεστώς αξιολόγησης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος προτίθεται να ζητήσει διευκρινίσεις γιατί δεν συνυπολογίζονται οι προσωρινές διαταγές για παύσεις δημοσίων υπαλλήλων και όσοι έχουν τιμωρηθεί με διοικητικά μέτρα.