Η επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφτασε στον κ. Νίμιτς εξέφρασε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Νίμιτς, ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του θέματος της ονομασίας και υπογράμμισε τόσο τις ελληνικές θέσεις επί του ζητήματος, όσο και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυσή του.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ σημείψσε ότι δεν κομίζει κάποια καινούργια πρόταση, αλλά στο παρελθόν έχει προτείνει κάποιες ιδέες που απορρίπτονταν από τη μία ή την άλλη πλευρά. Παράλληλα, παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που η επίλυσή του ενδιαφέρει πολλές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και τη γερμανική, όπως προέκυψε από την τελευταία συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, πριν από έναν χρόνο.

«Κάναμε μία πολύ καλή επισκόπηση. Είπαμε αυτά που έχουμε να πούμε. Επί της ουσίας ισχύουν όσα έχω πει δημοσίως στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όσα είπα κατά την επίσκεψή μου στα Σκόπια» δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Νίμιτς, με τον οποίο, όπως σημείωσε, έχουν μία μακρά και πολυετή σχέση.