Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Στις όχθες του ποταμιού... της δεξιάς κάθονται, όχι για να κλάψουν κατά Κοέλιο, αλλά για να συζητήσουν το μέλλον στα δεξιά της ΝΔ διάφοροι παράγοντες της κεντροδεξιάς, που αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης.

Πρωταγωνιστής των πολλών επαφών το τελευταίο διάστημα, είναι ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και της κυβέρνησης, ένα πρόσωπο που συζητείται αρκετά ως προς τα μελλοντικά σχέδια του σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

Οι συζητήσεις είναι πολλές στο δεξιό παρασκήνιο και αρκετοί αναζητούν πυξίδα για την επόμενη περίοδο, εκτός των τειχών της ΝΔ. Εξάλλου το 12% που βρίσκεται στα δεξιά της ΝΔ αναζητά έκφραση και αυτό δεν πρέπει να στεγάζεται κατά κύριο λόγο στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, όπως θεωρεί ο Τ. Μπαλτάκος που κινείται πολύ έντονα τους τελευταίους μήνες.

Για πολλούς είναι το πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί ενός δεξιού ποταμιού με εθνικοπατριωτικά χαρακτηριστικά που μπορεί να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους από τη Χρυσή Αυγή και να καταλάβει θέση στα δεξιά του πολιτικού χάρτη.

Ο Τ. Μπαλτάκος δεν αρνείται τη μελλοντική ύπαρξη ενός τέτοιου κόμματος, αλλά είναι άγνωστο ακόμα εάν θα ηγηθεί αυτός του νέου δεξιού σχήματος. Πάντως ο ίδιος κάνει πολλές επαφές, όπως π.χ. προ ημερών που συναντήθηκε και συνομίλησε με τους Χρήστο Ζώη και Βασίλη Καπερνάρο, ενώ εντείνει τις συζητήσεις του και με άλλα πρόσωπα από το δεξιό χώρο...

Οι πιο μυημένοι περί των δεξιών παρασκηνίων εκτιμούν ότι η δημιουργία κόμματος στα δεξιά της ΝΔ είναι μονόδρομος στις αρχές του φθινοπώρου, ώστε να συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Ο Τ. Μπαλτάκος που επιμένει ότι καλώς συνομιλούσε με τους χρυσαυγίτες, δεν είναι δεδομένο ότι θα ηγηθεί του νέου σχήματος, αν και όλα είναι ανοικτά...