Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Την βεβαιότητα ότι το φθινόπωρο θα υπάρξουν νέα μέτρα και περικοπές των συντάξεων εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επιμένουν ότι υπάρχει ήδη συμφωνία της Κυβέρνησης με την τρόικα την οποία οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος υποκρύπτουν ,προβάλλοντας μόνο την συνάντηση των... Παρισίων. 

«Η αξιολόγηση δεν θα γίνει στο Παρίσι, αλλά κανονικά στην Αθήνα, επισημαίνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως είναι άγνωστη η διάρκειά της, διαψεύδοντας την κυβέρνηση. Στο Παρίσι, θα γίνει μόνο προπαρασκευαστική συνάντηση, όπου θα «καθαρογραφεί» η ατζέντα, η οποία υπάρχει ήδη. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μέτρα, τα οποία είναι προαπαιτούμενα, και μάλιστα με χρονοδιάγραμμα. Κι επειδή το κυβερνητικό δίδυμο δυσκολεύεται να εφαρμόσει πολιτικά τα μέτρα αυτά, ζητά πίστωση χρόνου. Ωστόσο, οι δανειστές δεν μπορούν να δεχθούν τα χοντροκομμένα ψεύδη που Βενιζέλος και Σαμαράς, ως άλλοι «μάγοι Χουντίνι», χρησιμοποιούν «εξαφανίζοντας» την τρόικα. Η σπουδή της κυβέρνησης να πανηγυρίσει τον «συμβολισμό» του Παρισιού ως το τέλος της Τρόικας και του Μνημονίου προκάλεσε την ψυχρολουσία της.

Τις επόμενες ημέρες πάντως ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη στην Βουλή αφού το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στην Βουλή κρύβει πολλούς σκοπέλους. 

«Η κυβέρνηση είναι σε αδιέξοδο τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.  Αντιλαμβάνεται ότι είναι πιθανό να αναγκαστεί ή να επιλέξει να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο και γι’ αυτό, στη μεν Τρόικα δίνει δεσμεύσεις για υλοποίηση των πάντων, στους δε πολίτες προσπαθεί να παραστήσει την αντιστασιακή, με δήθεν σκίσιμο των Μνημονίων, εκδίωξη της τρόικας και άλλα παρόμοια. » 

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει πάντως την αγωνία του και για την παρουσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να μην επιβεβαιωθούν τα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης .»Εμείς πάλι πρέπει να βελτιωνόμαστε καθημερινά, ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης όχι μόνο για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές αλλά κυρίως, για να μείνει στην κυβέρνηση, ακυρώνοντας τα εφεδρικά σενάρια περί «αριστερής παρένθεσης» που κάποιοι στο εγχώριο και διεθνές κατεστημένο απεργάζονται ήδη.»