«Φωτιά» έβαλε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό η χρεοκοπία της Αργεντινής, με κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσσουν σφοδρά «πυρά».

Στη Βουλή συγκρούστηκαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο όπου ο ελληνικός λαός συνολικά καταβάλει προσπάθεια για να βγει από την κρίση, κάποιοι επιμένουν να τον προσβάλλουν, σήμερα που είναι μια μαύρη μέρα για έναν φίλο λαό, όπως αυτόν της Αργεντινής. Όταν, λοιπόν, κάποιοι μιλούν για κυνισμό και θράσος, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι από αυτό εδώ το βήμα ο αρχηγός τους πριν από μερικούς μήνες γύρισε και είπε στην υπόλοιπη Βουλή, "μακάρι να ήμασταν Αργεντινή". Να πάτε να τα πείτε στους Αργεντινούς αυτά. Αυτά, λοιπόν, να πάτε να τα πείτε στο λαό της Αργεντινής, που με τις πολιτικές τις οποίες εσείς θέλετε να εφαρμόσετε σε αυτή η χώρα χρεοκοπεί για τρίτη φορά».

Τότε άρχισε ένα συνεχές «πινγκ πονγκ» μεταξύ των δύο βουλευτών. «Από τα κοράκια χρεοκόπησε η Αργεντινή» τόνισε ο κ. Βούτσης, με τον κ. Ρήγα να απαντά ότι «τα κοράκια αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τα βάλετε με τα κοράκια. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε τους τσάμπα μάγκες».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στη συνέχεια και αναρωτήθηκε «αν υπάρχει άνθρωπος στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, κόμμα ή παράγοντας που επιχαίρει γιατί η κυβέρνηση της Αργεντινής είναι διατεθειμένη να δώσει 300% κέρδος στα κοράκια, ενώ αυτά θέλουν 1.600% κέρδος».

Ο κ. Βούτσης κανε λόγο για «άθλια funds» που «έχουν μείνει στην πλήρη ασυδοσία και ποδηγετούν πολιτικές ηγεσίες, ακόμη και την Ε.Ε.» προσθέτοντας:

«Αν είναι να πάθουμε τέτοιο πράγμα, ο λαός μας απαντήσει με τον τρόπο που ξέρει από την ιστορία του. Και γι’ αυτό δεν θα μας συμβεί».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Ρήγα είπε ότι «θα τρίζουν τα κόκαλα οποιουδήποτε πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ».

Λίγο αργότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωσή του, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «χαίρεται με την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, όπως έχει κατακτηθεί από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας μέχρι σήμερα». 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για ρεσιτάλ αμηχανίας και άγνοιας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρωί, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναρωτήθηκε «πού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Αργεντινής;».

Κόντρα Γεωργιάδη - Κοντονή

Νωρίτερα, το πρωί σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή στον ΑΝΤ1.

«Είστε επικίνδυνοι και καταστροφικοί. Πάρτε ένα αεροπλάνο - η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή - να πάτε στην Αργεντινή που ονειρευόσαστε», είπε κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του «ΑΝΤ1».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «ό,τι χειρότερο το ζει η Ελλάδα τώρα. Αργεντινή έχετε κάνει εσείς την Ελλάδα με τα μνημόνια». «Μα πως τα λέτε αυτά; Θα με πιάσουν τα γέλια», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ, ο κ. Κοντονής απάντησε «να γελάτε με τα χάλια σας».