Για σύγχυση του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την χρεοκοπία της Αργεντινής, κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του.

«Από το πρωί, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι δυστυχώς η Αργεντινή κηρύχθηκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ αμηχανίας και άγνοιας. Ο καθένας εκ των… αργεντινολόγων έχει τη δική του εκδοχή: Μπερδεύουν χρονολογίες, ποσά, γεγονότα, πρόσωπα, δανειστές. Ανάλογα με τη συνιστώσα στην οποία ανήκουν, άλλοι υποστηρίζουν πως ορθώς η Αργεντινή κήρυξε το 2001 στάση πληρωμών, διότι έκτοτε η οικονομία της… απογειώθηκε, άλλοι πως για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι αποφάσεις του 2001, αλλά τα… κοράκια και άλλοι πως… "όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Αργεντινή είναι παράδειγμα προς μίμηση, εννοούσε ότι δεν δέχθηκε εκβιασμούς, που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω εξαθλίωση τη χώρα"!» ανέφερε η κυρία Βούλτεψη, προσθέτοντας:

Φυσικά, παραλείπουν να πουν ότι η Αργεντινή κατέφυγε (το 2008) στα «κοράκια», ακριβώς επειδή το 2001 είχε κηρύξει στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει. Αν δεν πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω, τότε πρόκειται για σκόπιμη πρόκληση σύγχυσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, κατά την λατινοαμερικάνικη περιοδεία του, στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013, μας είχε πει πως οι χώρες αυτές κατάφεραν "να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή"! Μας παρουσίαζε δηλαδή (και με την περίφημη δήλωσή του στη Βουλή "μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή") ως παράδειγμα προς μίμηση, αυτό που όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται ως παράδειγμα προς αποφυγή. Η αλήθεια είναι πως δεκατρία χρόνια τώρα η Αργεντινή δεν έχει σηκώσει κεφάλι: Θηριώδης πληθωρισμός, ανεργία, δραματική μείωση αποθεματικών, διαδηλώσεις, λεηλασίες, λιντσαρίσματα, ενώ τον περασμένο Απρίλιο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας».
 
Η κυρία Βούλτεψη κατέληξε λέγοντας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση ότι επιχαίρει για τη νέα χρεοκοπία της φίλης χώρας. Ουδείς επιχαίρει. Το αντίθετο: Η Ελλάδα αισθάνεται θλίψη για τα δεινά του λαού της Αργεντινής, στα οποία οδηγήθηκε από τις επιλογές των κυβερνήσεών του. Αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση ταιριάζει η ρήση «εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι»…