Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Μανωλάδας.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επεσήμανε πως «είναι μία ντροπιαστική απόφαση και η χθεσινή μέρα είναι μια μαύρη μέρα που δίνει σήμα προς την ασυδοσία και προς όσους θέλουν να καταστρατηγούν δικαιώματα και στην υποταγή όσων βρίσκονται σε ανάγκη».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νίκου Βούτση, λέγοντας πως «αδυνατεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ότι η δικαστική απόφαση ήταν 7-0. Τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι έπειτα από δύο μήνες ακροατήριο, ομόφωνα αποφάσισαν ότι είναι αθώοι και ότι η υπόθεση τελείωσε, σύμφωνα με το δικαιοδοτικό μας σύστημα».

«Προτιμάτε να ερμηνεύσετε το αποτέλεσμα της δίκης ως συνωμοσία ενόρκων- δικαστών παρά να σεβαστείτε την ομόφωνη δικαστική απόφαση»,προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση, λέγοντας πως «δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη».

«Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να το διερευνήσει» είπε και προσέθεσε:

«Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργατών γης».

«Είναι ντροπή η απόφαση και αδικεί τη χώρα», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Αναγνωστάκης, ο οποίος επέκρινε τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Αναγνωστάκης επεσήμανε πως «αυτή η απόφαση άφησε εμβρόντητη όχι μόνο όλη την κοινωνία αλλά ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, τον κυβερνητικό εταίρο, που δείχνει ότι έχει αντίθετη άποψη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας».