Άγρια κόντρα στη Βουλή για τη Μανωλάδα

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τη Μανωλάδα

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τη δικαστική απόφαση για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Μανωλάδας.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επεσήμανε πως «είναι μία ντροπιαστική απόφαση και η χθεσινή μέρα είναι μια μαύρη μέρα που δίνει σήμα προς την ασυδοσία και προς όσους θέλουν να καταστρατηγούν δικαιώματα και στην υποταγή όσων βρίσκονται σε ανάγκη».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νίκου Βούτση, λέγοντας πως «αδυνατεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ότι η δικαστική απόφαση ήταν 7-0. Τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι έπειτα από δύο μήνες ακροατήριο, ομόφωνα αποφάσισαν ότι είναι αθώοι και ότι η υπόθεση τελείωσε, σύμφωνα με το δικαιοδοτικό μας σύστημα».

«Προτιμάτε να ερμηνεύσετε το αποτέλεσμα της δίκης ως συνωμοσία ενόρκων- δικαστών παρά να σεβαστείτε την ομόφωνη δικαστική απόφαση»,προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση, λέγοντας πως «δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη».

«Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να το διερευνήσει» είπε και προσέθεσε:

«Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργατών γης».

«Είναι ντροπή η απόφαση και αδικεί τη χώρα», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Αναγνωστάκης, ο οποίος επέκρινε τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Αναγνωστάκης επεσήμανε πως «αυτή η απόφαση άφησε εμβρόντητη όχι μόνο όλη την κοινωνία αλλά ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, τον κυβερνητικό εταίρο, που δείχνει ότι έχει αντίθετη άποψη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο