current views are: 1

31 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση15:34

Η κυβέρνηση δοκιμάζεται στα γκισέ της εφορίας και από τις μειώσεις στις συντάξεις

Τα προβλήματα της οικονομίας δημιουργούν τάσεις ανησυχίας και ανασφάλειας στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και αποδεικνύονται «έλος» μέσα στο οποίο βουλιάζουν οι όποιες θετικές κινήσεις της κυβέρνησης καταδικάζοντας τη ΝΔ σε υστέρηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.

Δημοσίευση 15:34’
αρθρο-newpost

Τα προβλήματα της οικονομίας δημιουργούν τάσεις ανησυχίας και ανασφάλειας στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και αποδεικνύονται «έλος» μέσα στο οποίο βουλιάζουν οι όποιες θετικές κινήσεις της κυβέρνησης καταδικάζοντας τη ΝΔ σε υστέρηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

Τα προβλήματα της οικονομίας δημιουργούν τάσεις ανησυχίας και ανασφάλειας στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και αποδεικνύονται «έλος» μέσα στο οποίο βουλιάζουν οι όποιες θετικές κινήσεις της κυβέρνησης, καταδικάζοντας τη ΝΔ σε υστέρηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.

Ταυτόχρονα όμως τα ίδια προβλήματα και εν γένει η πορεία της οικονομίας θεωρούνται το πεδίο στο οποίο θα κριθεί η τελική έκβαση της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, όποτε αυτή γίνει.

Ήδη από σήμερα και για κάθε μήνα, έως το τέλος του χρόνου, η Ελλάδα θα αναστενάζει στα γκισέ των τραπεζών, καθώς οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν τις δόσεις για το φόρο εισοδήματος, το χαράτσι, κ.α.

Παράλληλα υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τη μικρή μείωση συντάξεων που είδαν οι συνταξιούχοι αυτές τις ημέρες, ενώ οργή επικρατεί στο μέτωπο των ένστολων για το συνταξιοδοτικό τους.

Παρά την εξαιρετικά καλή εξέλιξη της ελληνικής προεδρίας, η οποία περιελάβανε μεγάλο αριθμό εμφανίσεων και πρωτοβουλιών του Αντώνη Σαμαρά που ενίσχυσαν τα πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά του και τον κράτησαν στην πρώτη θέση της «καταλληλότητας» ως Πρωθυπουργού, το ισοζύγιο, λόγω της οικονομίας δεν είναι θετικό, όπως παραδέχονται αρκετοί κυβερνητικοί παράγοντες στις κατ´ ιδίαν συζητήσεις τους.

Οι προσδοκίες της ΝΔ από τις διεθνείς επιτυχίες της κυβέρνησης διαψεύδονται λόγω της αρνητικής εσωτερικής συγκυρίας, που επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα -ήδη συζητείται έντονα το θέμα των “κόκκινων δανείων” πολιτών και επιχειρήσεων και κατά πόσο είναι σταθερό το εγχώριο τραπεζικό σύστημα- και εδραιώνει την πεποίθηση ότι «τα πράγματα ίσως δεν πάνε καλά».

Σε γενικές γραμμές η αίσθηση της κοινής γνώμης σύμφωνα με κυβερνητικούς βουλευτές που βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες είναι ότι η χώρα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και ξέφυγε από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αλλά ταυτόχρονα αγνοεί τους πολίτες της, των οποίων η καθημερινή ζωή επιδεινώνεται, και αυτό οδηγεί σε έντονη κοινωνική ανασφάλεια.

Παρά το αρνητικό κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η ΝΔ μπορεί να δομήσει στρατηγική ανάκαμψης, η οποία θα κριθεί όμως και αυτή αποκλειστικά στο μέτωπο της οικονομίας και της συνακόλουθης δυνατότητας που παρέχει να αντιμετωπισθούν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Αυτό προκύπτει από τις προτεραιότητες που θέτουν οι ψηφοφόροι στους βουλευτές και από τη διαπίστωση ότι τα θέματα «υψηλής» πολιτικής δεν επηρεάζουν την εκλογική βάση όσο φαίνεται από τις πρώτες εντυπώσεις.


σχετικα αρθρα