Απορρίπτει τις ρυθμίσεις που περιλήφθηκαν στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν το πόθεν έσχες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει πως αυτές δεν είναι προαπαιτούμενα από την τρόικα και ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα «σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη».

Ταυτόχρονα διερωτάται «ποιοι έχουν ειδικούς λόγους να περάσουν στην τούρλα του Σαββάτου, εν κρυπτώ ρυθμίσεις που συγκροτούν ένα πολλαπλούν σκάνδαλο» και προσθέτει:

«Προφανώς όσοι φροντίζουν να μην έχει πραγματοποιηθεί ο αναδρομικός έλεγχος όσων διετέλεσαν από το 1974 μέχρι το 2012 πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί κλπ».

Ταυτόχρονα καταγγέλλει πως η Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παραμερίζεται και η αρμοδιότητα μεταφέρεται σε μια νεοσυνιστώμενη επιτροπή από δύο βουλευτές, δύο δικαστές και έναν Αντιπρόεδρο της ΤτΕ.

«Είναι προφανές ότι τα μέλη του Β΄Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής δεν μπορεί να αποδεχθούν ούτε τη μεθόδευση περί προαπαιτούμενου, ούτε να συνεχίζεται η συγκάλυψη των πεπραγμένων όσων έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι», καταλήγει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.