Θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την ένταξη στο πολυνομοσχέδιο «ρήτρας αξιόμαχου», για τα ταμεία των ενστόλων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται το αξιόμαχο, όπως το προσδιόρισε σε πρόσφατη απόφαση του το ΣτΕ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Έτσι, προσθέτει ο υπουργός, οι προσαρμογές που προκύπτουν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, συνεχίζει, το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, διατηρεί στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας του, παραμένοντας υπό την εποπτεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ ο συντελεστής βιωσιμότητας διασφαλίζει ότι οι νέες γενιές των στελεχών του Σώματος θα λαμβάνουν απρόσκοπτα τις παροχές του.

«Κυρίαρχος στόχος μας στο υπουργείο Ναυτιλίας είναι η προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν όμως ως βασικό και κύριο κριτήριο την διατήρηση του πολύπλευρου έργου των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, προς όφελος όλης της κοινωνίας», καταλήγει.