Το ενδιαφέρον που δείχνει η Ελλάδα για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη αλλά και τον ενεργό ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει την επόμενη μέρα, επαναβεβαιώνει η Ελλάδα με την συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα στην πρώτη συνάντηση της διεθνούς Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 13 Απριλίου στην Ντόχα του Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δρούτσας αναμένεται να υποστηρίξει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λιβυκό λαό, την προστασία των αμάχων και να υποστηρίξει την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας για την έξοδο από την κρίση.

Η σύσταση της Ομάδας Επαφής είχε αποφασιστεί κατά τη Διεθνή Διάσκεψη του Λονδίνου για τη Λιβύη, στις 29 Μαρτίου. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει υπό τη συμπροεδρία του Κατάρ και του Ηνωμένου Βασιλείου και θα συμμετάσχουν τα Ηνωμένα Έθνη, Υπουργοί Εξωτερικών 21 χωρών καθώς και εκπρόσωποι διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν οι μόνες χώρες που διατήρησαν ανοιχτές τις διπλωματικές τους αρχές στην Τρίπολη παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στη χώρα ήταν έκρυθμη και μόλις την περασμένη εβδομάδα ανεστάλη η λειτουργία της πρεσβείας.