Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Στο ύστατο σημείο πολιτικού καιροσκοπισμού και αναξιοπρέπειας έχει φτάσει η κυβέρνηση υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι είναι τουλάχιστον πρωτοφανές να επιχαίρουν με την χρεοκοπία της Αργεντινής προκειμένου να περάσουν νέα μέτρα και να αιτιολογήσουν την φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση που επικρατεί στην χώρα. 

«Και ο πιο ανυποψίαστος πολίτης μένει έκπληκτος μπροστά στην χαρά των κυβερνητικών στελεχών τα οποία προσπαθούν να αξιοποιήσουν προς όφελος τους την δυστυχία της Αργεντινής  λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Για μια ακόμη φορά πατάνε πάνω στον φόβο προκειμένου να αιτιολογήσουν τις νέες περικοπές συντάξεων και τα νέα μέτρα που θα έρθουν τον Σεπτέμβριο.

«Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για άλλη μια φορά για γκεμπελικές μεθόδους που στόχο έχουν να πλήξουν προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ  αφού όπως επισημαίνουν και πάλι παραποίησαν τα λεγόμενα του αρχηγού τη αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα ερμήνευσαν κατά το δοκούν. 

Επί της ουσίας της αντιπαράθεσης απάντησε ο υπεύθυνος του Οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης λέγοντας «Η ΝΔ χαίρεται με την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, όπως έχει κατακτηθεί από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας μέχρι σήμερα. Κοινώς, η ΝΔ λέει ότι  ένα δικαστήριο ξένης χώρας μπορεί  να γνωμοδοτήσει για το δημόσιο χρέος μιας άλλης χώρας και να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους. Και αυτό συμβαίνει, με δεδομένο μάλιστα ότι το διεθνές δίκαιο είναι υπέρ των ανεξάρτητων χωρών. 

Ο διεθνής οικονομικός τύπος παραμένει ουδέτερος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατάει αποστάσεις, ενώ σύσσωμες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και των περισσότερων χωρών του κόσμου, δήλωσαν ευθέως σήμερα ότι υποστηρίζουν την Αργεντινή

Η ΝΔ και η ελληνική κυβέρνηση είναι με τους δυο «γύπες» που αγόρασαν 15 σεντς τα αργεντίνικα ομόλογα και απαιτούν να πληρωθούν στην ονομαστική αξία των 100. Συγχαρητήρια!».