Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

To "Ποτάμι" έχει βάλει  στο στόχαστρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι είναι το κόμμα με το οποίο θα κονταροχτυπηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. 

Η «Ελιά» έδειξε την πλάτη της στο νεοσύστατο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στις ευρωεκλογές όμως πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος διακρίνει μία έντονη κινητικότητα γύρω από τον συγκεκριμένο χώρο η οποία δεν τον αφήνει αδιάφορο. 

Για παράδειγμα ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι πολλά στελέχη της Δυναμικής Ελλάδας του Ηλία Μόσιαλου που οδεύει προς διάλυση βρίσκονται ήδη στις όχθες του Ποταμιού. Επίσης, εδώ και αρκετό καιρό στο εν λόγω κόμμα προσχώρησε και η πρώην αντιπρόεδρος της Δράσης Αντιγόνη Λυμπεράκη, ενώ με τον Θεοδωράκη συζητούν και βουλευτές όπως οι ανεξάρτητοι Γρηγόρης Ψαριανός και  Πέτρος Τατσόπουλος. 

Εξ αυτού του λόγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άρχισε από τώρα την αποδόμηση της στρατηγικής του Ποταμιού. Στην ομιλία του σε κομματικά στελέχη καυτηρίασε εκείνους που νομίζουν ότι τα κόμματα είναι μία μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια, ή καμπάνια προώθησης ενός προϊόντος και κινούνται στην βάση της δημιουργίας εντυπώσεων, χωρίς προγραμματικό λόγο. Επί της ουσίας φωτογράφιζε το Ποτάμι κάτι που έδειξε με μεγαλύτερη σαφήνεια στην συνέχεια λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί πολλές αλαζονικές επιθέσεις και οι εξελίξεις μεσούσης της κρίσης έχουν δείξει ότι όποιος φέρεται αλαζονικά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη στο τέλος χάνει. Το τελευταίο ασφαλώς ήταν μπηχτή προς την Δημοκρατική Αριστερά... 

Όλα αυτά τα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζοντας ότι την ώρα που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χτίσει την μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όσοι θα μπορούσαν να ενταχθούν στην προσπάθεια έχουν αρχίσει να λοξοκοιτούν προς την πλευρά του Ποταμιού. Γι' αυτό άλλωστε ζήτησε από τα στελέχη του να καταβάλουν προσπάθειες για να συγκροτηθεί μία αντιπροσωπευτική, αξιόπιστη Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της Παράταξης και συγχρόνως να ξεκινήσει η διαδικασία της αυτοοργάνωσης. Το πώς θα επιτευχθεί πάντως αυτό μέσα στο κατακαλόκαιρο κανείς από την Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι σε θέση να υποδείξει...