current views are: 1

1 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση09:07

Λοβέρδος: Θα εφαρμόσουμε όσα ισχύουν στις χώρες της ΕΕ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Δημοσίευση 09:07’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Εξερχόμενος ο υπουργός Παιδείας από τη σύσκεψη για τα οικονομικά των πανεπιστημίων, δήλωσε ότι ελήφθη μια πολύ σημαντική απόφαση. 

«Να προσαρμοστούμε σε όσα ισχύουν στις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου και ιδιαίτερα στην ΕΕ, να απελευθερώσουμε από την ενιαία αρχή πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, τους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο», ανέφερε.

Ακόμη, ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο, «πλάι στο δυσμενές μέτρο της περικοπής των χρηματοδοτήσεων, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει να ιδρύονται νέα πανεπιστήμια, προσθέτουμε δυνατότητα να μπορούν να αυτοχρηματοδοτούνται απευθυνόμενα είτε σε προγράμματα της ΕΕ είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Είπε, επίσης, ότι πρόκειται για αντίμετρο στις περικοπές 12%- 18% στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και 30% σε ό,τι αφορά την έρευνα.


σχετικα αρθρα