Επίσκεψη στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό, καθώς και στο εργοστάσιο του Λαυρίου, πραγματοποίησε χθες η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη ΓεννηματάΜέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, μία μέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την αμερικάνικη εταιρεία ΑΤΚ, η κα Γεννηματά ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο Γιάννη Δεμίρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΑΣ Σωτήρη Χριστογιάννη και εκπροσώπους των εργαζόμενων στη νεοσυσταθείσα έκθεση των προϊόντων της εταιρείας που λειτουργεί πλέον στον Υμηττό.

Στη συνέχεια, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Λαύριο, όπου ξεναγήθηκε στη γραμμή παραγωγής των πυρομαχικών και στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης του πυραύλου Patriot που διαθέτει πιστοποίηση κατά NATO. «Η επίσκεψη αυτή έχει και συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα» σημείωσε η κα Γεννηματά. «Πραγματοποιείται μια μέρα μετά την υπογραφή μιας σημαντικής συμφωνίας, που αποδεικνύει ότι η εταιρεία διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία, τη διοίκηση και το κατάλληλο προσωπικό, για να προχωρήσει μπροστά. Κάποιοι, όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πριν από έναν χρόνο, χαρακτήριζαν τα ΕΑΣ ως καμένο χαρτί. Κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι διαλύουμε την ελληνική αμυντική βιομηχανία», συμπλήρωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας .

Να θυμίσουμε ότι το μέγαρο Μαξίμου είχε ασκήσει βέτο στις απαιτήσεις της Τρόϊκας που ήθελαν να κλείσουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και σε όσες συσκέψεις γίνονταν για το θέμα αυτό συμμετείχαν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που είχαν συγκεκριμένες οδηγίες για το ποια στάση θα κρατήσει η Ελλάδα στο θέμα αυτό.