current views are: 1

2 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση05:52

Βενιζέλος και Κυριάκος συνεχίζουν να διαφωνούν μέσω… διαρροών

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαφώνησαν για τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων- αυτό δεν είναι νέο. 

Δημοσίευση 05:52’
αρθρο-newpost

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαφώνησαν για τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων- αυτό δεν είναι νέο. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαφώνησαν για τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων- αυτό δεν είναι νέο. Η διαφωνία τους ήταν τόσο μεγάλη που χθες, συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με «διαιτητή» τον Πρωθυπουργό, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην συνεχιστεί η κόντρα- ούτε αυτό είναι νέο. Λίγες ώρες μετά την συνάντηση, οι Ευ. Βενιζέλος και Κυρ. Μητσοτάκης διαφώνησαν εκ νέου, αυτή τη φορά με διαρροές κύκλων του ΠΑΣΟΚ και κύκλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  

Να σημειώσουμε πρώτα αυτό στο οποίο συμφώνησαν: Ότι η αξιολόγηση σε καμία περίπτωση, δεν συνδέεται με το πρόγραμμα κινητικότητας, με τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και δεν έχει καμία μισθολογική ή υπηρεσιακή συνέπεια για τον υπάλληλο- πάλι καλά. 

Η διαρροή που έγινε από το ΠΑΣΟΚ θέλει το 15% (το  ποσοστό των κακών υπαλλήλων) να αλλάζει και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να φέρνει προτάσεις για τις αλλαγές τη Δευτέρα.  

Ο πυρήνας του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν αλλάζει, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφυπνίστηκαν και- κατά τις πληροφορίες μας εκνευρίστηκαν, από τις πληροφορίες που διοχέτευσε το ΠΑΣΟΚ. 
Ο στόχος για την ολοκλήρωση των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014, όπως αυτός έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση, παραμένει– πρόσθεταν οι κύκλοι του υπουργείου Μεταρρύθμισης. 

Η υπόθεση θα μπορούσε να έχει πλάκα αν δεν αφορούσε μια τόσο σημαντική υπόθεση και αν δεν σκιαγραφούσε γλαφυρά ότι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν προσωπικές πολιτικές, τις οποίες και υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια. 
Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από το Μέγαρο Μαξίμου και από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βλέπει ότι κάποιες ενδοκυβερνητικές κόντρες δεν λένε να σταματήσουν. Και αυτός είναι και ένας από τους μεγάλους κινδύνους που διατρέχει η κυβέρνηση. Να κινείται σε διαφορετικές τροχιές.  

Σε ότι αφορά στο θέμα της αξιολόγησης, οφείλουμε να περιμένουμε ως τη Δευτέρα, οπότε θα παρουσιάσει ο Κυρ. Μητσοτάκης κάποιες νέες προτάσεις. Αν ήμασταν υποχρεωμένοι να στοιχηματίσουμε, έστω και αν δεν είμαστε οπαδοί του Βενιζέλου, θα λέγαμε ότι το 15% θα αλλάξει. 


σχετικα αρθρα