Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιφέρει αλλαγές την προσεχή εβδομάδα στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που καταργεί τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις των προκηρύξεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ στον Τύπο, άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στη Βουλή.

Στη διάρκεια της σημερινής συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, προκλήθηκε ένταση και με τους βουλευτές των κομμάτων να ζητούν την απόσυρση της διάταξης. 

Συγκεκριμένα κατά της ρύθμισης τάχθηκαν ειδικώς οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι μίλησαν για ολέθριες συνέπειες σε αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα του περιφερειακού Τύπου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, Γρ. Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε ότι η απώλεια των μοναδικών εσόδων (που αποτελούν οι πόροι από τη δημοσίευση των δημόσιων συμβάσεων και των προκηρύξεων των ΟΤΑ) των περιφερειακών εντύπων θα σημάνει αυτομάτως το κλείσιμο και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Και ενώ χθες εξέφρασαν τη διαφωνία τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και ο Παναγιώτης Ρήγας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, σήμερα στον κατάλογο των διαφωνούντων προστέθηκαν και βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ζήτησαν να αποσυρθεί η διάταξη εκτιμώντας ότι οι δημοσιεύεις του Δημοσίου και αυτές των ΟΤΑ στον Τύπο δεν συνιστούν μεγάλη δαπάνη και πως η κατάργησή τους θα επιφέρει τον θάνατο ειδικώς στα περιφερειακά Μέσα.

«Ουδείς θέλει τον θάνατο του επαρχιακού τύπου» είπε προς τους βουλευτές και τους εκπρόσωπους των περιφερειακών Μέσων ο κ. Γιακουμάτος.