Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επιχείρησε να βάλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Σε διακοπή των εργασιών του ΚΤΕ Εσωτερικών ο υπουργός Εσωτερικών βγήκε από την αίθουσα και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

“Είναι δικαίωμα και υποχρέωση να κυβερνήσουμε για 2,5 χρόνια, ακόμα σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών λύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, στις αυτοδιοικητικές.

Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες τομές και διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας - τότε δηλαδή που ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει εάν θέλει και πάλι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή τον “λαϊκιστή τον Σαμαρά” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ διαβεβαίωσε ότι "το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο δεν αλλάζει και υπολογίζει ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουν φύγει από το δημόσιο 200.000 υπάλληλοι. Ετσι, όπως τόνισε, η Ελλάδα θα έχει το μικρότερο αναλογικά αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη και στον ΟΟΣΑ".

Επίσης ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι οι περικοπές που θα γίνουν φέτος στο υπουργείο Εσωτερικών θα φθάσουν περίπου το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Ραγκούσης είπε ότι η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα, ενώ οι βουλευτές παρατήρησαν ότι με το ενιαίο μισθολόγιο δεν πρέπει να ενισχυθούν οι φόβοι των δημοσίων υπαλλήλων ότι θα γίνουν νέες περικοπές και ότι πρέπει να δημιουργεί αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης ανακατανομής.

Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση και καμία ειδική μεταχείριση ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός της κατάληψης δημαρχείων. Ο νόμος, τόνισε ο υπουργός, ισχύει εδώ και ενάμισι χρόνο και αφορά όλους τους Ελληνες. Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι και στο θέμα αυτό "λαϊκίζει".

"Απαράδεκτη η στάση Σαμαρά για το θέμα Ψωμιάδη"

Αποφασισμένος να εφαρμόσει τη νομοθεσία όσον αφορά το θέμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας νωρίτερα στο ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, αστεία την επιχειρηματολογία του Εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννη Μιχελάκη και πρόσθεσε ότι η νομοθεσία με την οποία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κινδυνεύει να χάσει τη θέση δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του Καλλικράτη αλλά πρόκειται για αποόφαση θεσμοθετημένη πριν από 5 χρόνια από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Επίσης ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι υπάρχει και τροπολογία από το ΣΤΕ που δεν διαχωρίζει την αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη από εκείνη του Νομάρχη.