Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Την ώρα που ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται σε διάλογο για την επόμενη μέρα των κομμάτων τους, με μπαλαντέρ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη – καθώς Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου δεν έχουν μεταξύ τους επαφές-,  ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοιμάζεται να ανακοινώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του «Ποταμιού».

Ο κ. Θεοδωράκης αρνήθηκε να προχωρήσει διάλογο και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΔΗΜΑΡ, και αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του. Εμφανώς έως αυτή την ώρα δίπλα του στέκονται πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πέτρος Τατσόπουλος προερχόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ

Στον προθάλαμο του «Ποταμιού» είναι η Κατερίνα Μάρκου που προσφάτως αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του «Ποταμιού» έχει επαφές και με άλλα στελέχη κυρίως από το ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι την περίπτωση να ενταχθούν στο κόμμα, από την στιγμή που θα εξασφαλίσουν καλύτερες ευκαιρίες επανεκλογής.

Πάντως, οι όποιες προσθήκες θα είναι επιλεκτικές καθώς το «Ποτάμι» λέει «όχι» στο παλαιό πολιτικό προσωπικό.

Χωρίς να ιδρώνει το αφτί του από τις κατηγορίες πως δε μιλά πολιτικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συνεχίσει και τον Αύγουστο τις περιοδείες του στην επαρχία με στόχο να βρει κοινό και στελέχη.

Στο «Ποτάμι» έχουν προγραμματίσει στις 21 Σεπτεμβρίου να παρουσιάσουν το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Στην παρούσα χρονική συγκυρία ψάχνουν το χώρο ενώ τη συγγραφή των θέσεων του κόμματος έχουν αναλάβει ο Αρίστος Δοξιάδης και ο Μάνος Ματσαγκάνης, ενώ στα φορολογικά βοηθά ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης λοιπόν, στις 21 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει τα 21 σημεία του προγράμματός, του φιλοδοξώντας να καταστεί ο τρίτος πόλος του πολιτικού σκηνικού στις επόμενες εκλογές αν και ο ίδιος πιστεύει πως η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πολλές πιθανότητες να ολοκληρώσει την τετραετία.