Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Μετά την ήττα της στις ευρωεκλογές και την περαιτέρω κοινωνική απομόνωσή της, η συγκυβέρνηση προσπαθεί εναγωνίως να γαντζωθεί στην εξουσία επενδύοντας αποκλειστικά σε επικοινωνιακά παιχνίδια» σημειώνει η Κουμουνδούρου και προσθέτει: 

«Και σε αυτή όμως την προσπάθειά της αποτυγχάνει πλήρως, όπως έδειξε το φιάσκο με την δήθεν εξορία της τρόικα στο Παρίσι και το παραμύθι περί τέλους των μνημονίων, καθώς και όταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης έσπευσαν να επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση της Αργεντινής, συντασσόμενοι ευθέως και ανερυθρίαστα με τους κερδοσκόπους των αγορών».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την επισήμανση του υπουργού Οικονομικών ότι το «περισσότερο δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει», όμως απομένουν και άλλα δημοσιονομικά μέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Την ίδια στιγμή, ο κ. Χαρδούβελης μιλάει για "δημοσιονομικό ξύλο" χωρίς έλεος και τέλος, παρουσιάζοντας ένα υποτιθέμενο νέο "Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης" που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί δείχνει την άρρηκτα δεμένη σχέση και αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τρόικας για τη συνέχιση του μνημονίου».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται το θέμα της προεδρικής εκλογής.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δείχνουν ότι δεν βγαίνουν και δεν αργεί η στιγμή που θα αποτελέσουν παρελθόν» σημειώνεται χαρακτηριστικά.