Στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα νούμερα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν βγαίνουν» απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη υπενθυμίζοντας ότι αυτό το νούμερο που θέλει να κρύψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι 150.000 λιγότερες ψήφους στις ευρωεκλογές «γεγονός που πυροδότησε μπαράζ εσωκομματικών αμφισβητήσεων στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

Απαντώντας, δε, στα περί Αργεντινής η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστηρίζει από την πλευρά της ότι «προς το παρόν, τα μόνα νούμερα που δεν βγαίνουν είναι αυτά που παρουσιάζουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στην Αργεντινή και να δικαιολογήσουν τις απόψεις του κ. Τσίπρα περί λατινοαμερικάνικων "εναλλακτικών δρόμων", για "έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή", σύμφωνα με το "παράδειγμα της Αργεντινής"».

«Τώρα, όλοι γνωρίζουν πως όταν ο κ. Τσίπρας εκστόμισε την περίφημη φράση "μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή", το εννοούσε...» καταλήγει η Σοφία Βούλτεψη.