Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Από τα αριστερά βγαίνει και παλι στο Μαξιμου το ΠΑΣΟΚ προτάσσοντας για μια ακομη φορα αξιώσεις και απαιτήσεις για βελτιώσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτουμενα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφου αρθογραφήσε χθες για την χρεοκοπημενη Αργεντινή και επεσήμανε ότι η χώρα μας αποτελεί μια εντελώς διαφορετική περίπτωση έδωσε οδηγίες στους συνεργάτες του να υπενθυμίσουν τις κινήσεις που έχει κάνει το κόμμα τους για να διευκολύνει πολλές επαγγελματικές ομάδες.

Ειδικότερα, η Χαριλαου Τρικουπη επανέφερε  το θεμα της συνταξιοδότησης των σχολικών φυλάκων με αναγνώριση προηγούμενων χρόνων κατα την οποία δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη. Για την ακρίβεια ζητούν αναγνώριση μέχρι πέντε πρόσθετων χρόνων προϋπηρεσίας.

Το ΠΑΣΟΚ καλοπιάσει ομως και τους ενστόλους. Ζητεί για τον υπολογισμό των εφάπαξ απο τους λογαριασμούς των μετοχικών ταμείων στρατού, λιμενικού και αεροπορίας και ναυτικοί, να ενσωματωθεί ρήτρα διασφάλισης του αξιομαχου αυτών των Σωμάτων.

Σε ο,τι αφορά τον περιφερειακό Τύπο η Χαριλάου Τρικουπη ζητεί να διατηρηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων και διακηρύξεων των διαγωνισμών για έργα προμήθειας και υπηρεσίες όλων των φορέων. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ η κατάργηση που προτείνεται πλήττει την αρχή της πλήρους διαφάνειας , τον κανόνα της δημοσιότητας και την βιωσιμότητα του επαρχιακού Τύπου.

Για μια ακομη φορα λοιπόν το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να δημοσιοποιήσει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για να βοηθήσει διάφορες κοινωνικές ομάδες. Ο λόγος ειναι ότι το ΠΑΣΟΚ θελει να κερδίσει χρόνο και να αναβαθμίσει την κοινωνική του ατζέντα πολυ πριν να ξαναζεσταθουν τα εσωκομματικά του και φυσικά πριν  από τον κρίσιμο Σεπτέμβριο ο οποίος προβλέπεται ότι θα είναι μηνας καθοριστικός για τις πολιτικές εξελίξεις. 

Ειναι πάντως γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ειναι απόλυτα βέβαιος ότι η τρόικα μετά την αξιολόγηση της τον Σεπτέμβριο εντός και εκτός Αθηνών δεν θα ζητήσει και νεα μέτρα.

Σε μια τέτοια περίπτωση όπως επανέλαβε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσεας Κωνστσντινοπουλος το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει, άρα εκ των πραγμάτων θα στηθούν κάλπες.