Γράφει η Ελένη Καλογεροπουλου 

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο παρά τα σκαμπανεβάσματα του καιρού με αφορμή την συνάντηση των Παρισίων, το σχέδιο ανάπτυξης της Κυβέρνησης  αλλά και την συζήτηση στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Εφαρμόζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επικοινωνιακή πολιτική την οποία έχουν αποφασίσει από τις αρχές καλοκαιριού και η οποία συνοψίζεται στην φράση σφυροκοπούμε αδιάκοπα την κυβέρνηση μέχρι εσχάτων επιτέθηκαν και χθες για άλλη μια φορά εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και προσωπικά εναντίον του Υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  επανέλαβαν ότι η αμηχανία της κυβέρνησης εντάσσεται στην αδυναμία της να συγκεντρώσει τον πολυπόθητο αριθμό των βουλευτών  για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας γεγονός που σημαίνει ότι αναζητά εναγωνίως άλλες λύσεις.

Στην Κουμουνδούρου  εν τω μεταξύ  εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να πάρει ούτε ανάσα. Επεξεργάζονται μάλιστα το πολιτικό σχέδιο βάση του οποίου θα κινηθούν τον Σεπτέμβριο προκειμένου το αργότερο στο τέλος του φθινοπώρου να δημιουργήσουν γεγονότα.

Από αυτόν τον σχεδιασμό φυσικά δεν λείπουν τα θέματα των συνεργασιών τα οποία θα αποτελέσουν και τον μοχλό πίεσης της κυβέρνησης.

Στην χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πάντως τονίζεται ότι  «Μετά την ήττα της στις ευρωεκλογές και την περαιτέρω κοινωνική απομόνωσή της, η συγκυβέρνηση προσπαθεί εναγωνίως να γαντζωθεί στην εξουσία επενδύοντας αποκλειστικά σε επικοινωνιακά παιχνίδια.

Και σε αυτή όμως την προσπάθειά της αποτυγχάνει πλήρως, όπως έδειξε το φιάσκο με την δήθεν εξορία της τρόικα στο Παρίσι και το παραμύθι περί τέλους των μνημονίων, καθώς και όταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης έσπευσαν να επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση της Αργεντινής, συντασσόμενοι ευθέως και ανερυθρίαστα με τους κερδοσκόπους των αγορών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι «Την ίδια στιγμή, ο κ. Χαρδούβελης μιλάει για «δημοσιονομικό ξύλο» χωρίς έλεος και τέλος, παρουσιάζοντας ένα υποτιθέμενο νέο «Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης» που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί δείχνει την άρρηκτα δεμένη σχέση και αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τρόικας για τη συνέχιση του μνημονίου.

Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δείχνουν ότι δεν βγαίνουν και δεν αργεί η στιγμή που θα αποτελέσουν παρελθόν.»