Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας για τα ΜΜΕ που κατατέθηκε την Παρασκευή ζήτησε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε δηλώσεις του από την Κέρκυρα όπου περιόδευσε, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «μέγα σκάνδαλο» την τροπολογία που όπως είπε δίνει «δώρα στους μεγαλοκαναλάρχες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε παράλληλα πως δεν δίνεται «περιθώριο στο Γενικό Λογιστήριο να συντάξει έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων» και όπως σημείωσε αυτό «αποτελεί μείζονα αντιδημοκρατική εκτροπή που κατακουρελιάζει τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».

Όπως εκτίμησε ο κ. Λαφαζάνης, «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει την ανεξέλεγκτη, κλιμακούμενη και πρωτοφανή φοροεπιδρομή, που μόνο για το χαράτσι στα ακίνητα αντιπροσωπεύει περίπου 4 δισ. ευρώ». Ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, δεν μπορεί να ανεχθεί δίπλα στη φοροεξόντωση, το ξεσπίτωμα εξαιτίας των “κόκκινων δανείων” και το λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε τη νέα επερχόμενη κατεδάφιση μισθών και του ασφαλιστικού συστήματος.

Γι αυτό, σημείωσε, «το ερχόμενο φθινόπωρο, με πρώτο ορόσημο τη ΔΕΘ, θα είναι περίοδος μεγάλων, ραγδαίων και ανατρεπτικών κινηματικών και πολιτικών εξελίξεων που πιθανόν να επισπεύσουν και τις εκλογές».