Σφοδρή επίθεση στον Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την άρνηση του υπουργού Υγείας να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατατέθηκε για την υποστήριξη των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ.

«Από τον Ιανουάριο του 2014 ο ΕΟΠΠΥ αρνείται να υλοποιήσει την ΚΥΑ Δ29α/Φ ΘΕΣΜ (Γ.Π. 26275/1048 ΦΕΚ Β’ 172/2014) των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παροχή του ειδικού νοσηλίου- τροφείου στα Άτομα με Αναπηρίες που διαβιούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας:

«Η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έλυνε το θέμα και είχε επιρρίψει την ευθύνη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Σήμερα τρεις βουλευτές, ο Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ και οι Γ. Βλάχος και Δ. Χριστογιάννης από τη ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία για να αρθούν οι ενστάσεις του ΕΟΠΠΥ για να εφαρμόσει τον νόμο και την ΚΥΑ, να καταβάλει δηλαδή τα νοσήλια. Η τροπολογία τέθηκε υπ’ όψιν του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής και Πρόνοιας το οποίο συμφώνησε. Όμως ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης δεν δέχτηκε την τροπολογία, συνεχίζοντας την παράδοση του προκατόχου του, αλλά έκανε ένα βήμα αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη να ρυθμιστεί το θέμα στο "απώτερο μέλλον"».

Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει, απευθυνόμενο στον υπουργό:

«Μέχρι τότε, κύριε Βορίδη, θα έχουν κλείσει οι μισές ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ και, δυστυχώς, τα Άτομα με Αναπηρίες θα έχουν πληρώσει βαρύτατο τίμημα εξαιτίας των πολιτικών επιλογών του υπουργείου σας. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχο στην αναλγησία του Υπουργείου Υγείας. Η τροπολογία θα επανέλθει στη Βουλή».