Σε υψηλούς τόνους και στον απόηχο της κόντρας κυβέρνησης – αντιπολίτευσης νωρίτερα σήμερα για την τροπολογία που αφορά συγχωνεύσεις ΜΜΕ, διεξήχθη στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής η πρώτη ημέρα της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

«Το κύριο ζητούμενο είναι εάν μια χώρα από μόνη της μπορεί να τα βάλει με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια» είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά την τοποθέτησή του, προσθέτοντας ότι «η Αργεντινή ήταν μόνη της γι' αυτό αντιμετωπίζει περιπέτειες και παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές. Η Ελλάδα συναποφάσισε με τους Ευρωπαίους. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια βρήκαν απέναντί τους ολόκληρη την ευρωζώνη».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Αργεντινή τόνισε πως « είμαι βέβαιος ότι την έχει μετανιώσει ο κύριος Τσίπρας για τη φράση αυτή» και προσέθεσε ότι :

«Δυστυχώς, η Αργεντινή χρεοκοπεί ξανά. Η Ελλάδα όμως δεν χρεοκόπησε, γιατί βρέθηκαν οι εταίροι που τη στήριξαν Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαμε κάποιον να μας δανείζει».

«Η παραποίηση της ιστορίας και η εμμονή της ΝΔ έχει να κάνει με την προσπάθειά της να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το ελληνικό πρόγραμμα» απάντησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. 

Σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για δύο διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση το οποίο είχε ψηφιστεί την περασμένη εβδομάδα.

Η πρώτη αφορούσε την απλοποίηση και διευκόλυνση αδειοδότησης δόμησης σε χώρους μεταλλευτικών εργασιών και η δεύτερη προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό, υπό προϋποθέσεις, δασικών εκτάσεων. 

Και στα δύο άρθρα, υπέρ ψήφισαν 50 βουλευτές και κατά 47.