Κόντρα στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Κόντρα στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Σε υψηλούς τόνους και στον απόηχο της κόντρας κυβέρνησης – αντιπολίτευσης νωρίτερα σήμερα για την τροπολογία που αφορά συγχωνεύσεις ΜΜΕ, διεξήχθη στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής η πρώτη ημέρα της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

«Το κύριο ζητούμενο είναι εάν μια χώρα από μόνη της μπορεί να τα βάλει με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια» είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά την τοποθέτησή του, προσθέτοντας ότι «η Αργεντινή ήταν μόνη της γι' αυτό αντιμετωπίζει περιπέτειες και παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές. Η Ελλάδα συναποφάσισε με τους Ευρωπαίους. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια βρήκαν απέναντί τους ολόκληρη την ευρωζώνη».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Αργεντινή τόνισε πως « είμαι βέβαιος ότι την έχει μετανιώσει ο κύριος Τσίπρας για τη φράση αυτή» και προσέθεσε ότι :

«Δυστυχώς, η Αργεντινή χρεοκοπεί ξανά. Η Ελλάδα όμως δεν χρεοκόπησε, γιατί βρέθηκαν οι εταίροι που τη στήριξαν Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαμε κάποιον να μας δανείζει».

«Η παραποίηση της ιστορίας και η εμμονή της ΝΔ έχει να κάνει με την προσπάθειά της να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το ελληνικό πρόγραμμα» απάντησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. 

Σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για δύο διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση το οποίο είχε ψηφιστεί την περασμένη εβδομάδα.

Η πρώτη αφορούσε την απλοποίηση και διευκόλυνση αδειοδότησης δόμησης σε χώρους μεταλλευτικών εργασιών και η δεύτερη προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό, υπό προϋποθέσεις, δασικών εκτάσεων. 

Και στα δύο άρθρα, υπέρ ψήφισαν 50 βουλευτές και κατά 47.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο