Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, συναντήθηκε την Τρίτη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα του δήμου Πειραιά, το θέμα της μη μεταφοράς των δικαστηρίων από την πόλη, αλλά και το πως μπορεί η νέα δημοτική αρχή να απορροφήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τον Γιάννη Μώραλη ότι θα καταβληθούν προσπάθειες με την ηγεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείωνν προκειμένου να υπάρξει μια μείωση των επιτοκίων για την εξυπηρέτηση παλαιών δανείων του δήμου ενώ θα υπάρξουν και συζητήσεις για το αν υπάρχει δυνατότητα αύξησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Όσον αφορά στο θέμα των δικαστηρίων και τη μη μεταφοράς τους από την πόλη του Πειραιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα έχει για το θέμα αυτό νέα επικοινωνία με το υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ενώ επανέλαβε τη θέση του για την παραμονή τους εντός των διοικητικών ορίων της πόλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο η νέα δημοτική αρχή μπορεί να απορροφήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ για ανάπτυξη και απασχόληση.

«Ο κ. Βενιζέλος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, τονίζοντας ότι θα σταθεί αρωγός για την επίλυσή τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά και ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της παραμονής των δικαστηρίων στην πόλη.