Αντίθετη τόσο στην τροπολογία για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, όσο και σε αυτή για τα επικουρικά ταμεία των ένστολων είναι η ΔΗΜΑΡ.

Και οι δύο τροπολογίες, αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά, θα οδηγήσουν στην αποσάθρωση, την κατάργηση και τη διάλυση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως τονίζει αν και είναι σταθερά υπέρ της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, της βιωσιμότητας και του εξορθολογισμού των ταμείων, αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση της ΕΛ.ΑΣ., αλλά αντίθετα «ο εξορθολογισμός των δαπανών και η αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων και άλλο οι ενέργειες που προωθούνται και οι οποίες θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση των φορέων».

Παράλληλα στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία χρειάζεται γνώση, στρατηγικός σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός με σχέδιο και επιστημονική προσέγγιση πάνω στις ιδιαιτερότητες της χώρας και όχι ρυθμίσεις που δεν εκφράζουν τι ανάγκες της εποχής, της κοινωνίας και των πολιτών.

Ως εκ τούτου η ΔΗΜΑΡ ζήτησε την άμεση απόσυρση του άρθρου 221 που θίγει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.