Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος τόσο για τον ΕΝΦΙΑ, όσο και για τα επικουρικά Ταμεία των ένστολων κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

«Είναι ώρα να συνειδητοποιήσει ο καθένας τον ρόλο του και την ευθύνη του, ώστε να σταματήσουμε τον κατήφορο και να προχωρήσουμε σε ένα εθνικό σχέδιο, ενωμένοι απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας» είπε και προσέθεσε πως η κυβέρνηση «έχει οδηγήσει όλους τους Έλληνες πολίτες -έχοντας πάρει τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια- στην απόγνωση και στο να περιμένουν την κατάσχεση του σπιτιού τους».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φέρνει μέσα στον Αύγουστο ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο, κατ΄ απαίτηση της τρόικας, προκειμένου να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις που έχει πάρει για να ακολουθηθεί η ίδια πολιτική, που οδηγεί τον ελληνικό λαό σε μεγαλύτερη ανεργία, τη χώρα σε εσωτερική υποτίμηση, τις επιχειρήσεις σε λουκέτα και ουσιαστικά στην καταστροφή κάθε πιθανότητας και ελπίδας για ανάπτυξη στη χώρα».

Ανέφερε, δε, ότι «η ίδια Βουλή που επιβάλλει χαράτσια στον ελληνικό λαό, τα οποία δεν μπορεί πλέον να πληρώσει κανένας πολίτης, ετοιμάζεται να χαρίσει όλα τα δάνεια που πήραν οι εκδότες βάζοντάς τα στην “bad bank” του συστήματος και δίνοντας τη δυνατότητα να ελέγξουν πλήρως την ενημέρωση».

Ακόμη σημείωσε ότι «την ίδια στιγμή που κλείνουν εφημερίδες, με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ενημερωτικό κανάλι μπορεί να γίνει μη ενημερωτικό, αλλά μη ενημερωτικό κανάλι δεν μπορεί να γίνει ενημερωτικό, για να μην μπορεί κανείς άλλος να πληροφορεί τον ελληνικό λαό παρά οι συγκεκριμένοι εργολάβοι που υποστηρίζουν το σύστημα».

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για το επικουρικό ταμείο των ένστολων, ο κ. Καμμένος διερωτήθηκε «τι δουλειά έχει η κυβέρνηση ή η τρόικα ή οποιοσδήποτε άλλος να βάζει χέρι σε έναν προσωπικό λογαριασμό; Για ποιον λόγο σήμερα νομοθετεί η κυβέρνηση;»