Δεν θα υπάρξουν απολύσεις λόγω δυσμενούς βαθμολογίας στην αξιολόγηση επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Αναφερόμενος στη χθεσινή τροπολογία για την αξιολόγηση, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «στιγματισμός» των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ οι διατάξεις που κατατέθηκαν αποτελούν μέσο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.

«Αν κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα πρέπει να του επισημανθεί, και να γίνουν προτάσεις βελτίωσης που τυποποιούνται στην τροπολογία. Πίσω από αυτήν την παρατήρηση περί στίγματος κρύβεται η νοοτροπία αυτή ακριβώς που πρέπει να πολεμήσουμε, ότι είμαστε όλοι το ίδιο και είμαστε όλοι συνάδελφοι και τελικώς τιμωρείται ο καλός υπάλληλος που καλύπτει τον ανεπαρκή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ προσέθεσε πως οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αποσκοπούν στη μείωση των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι για την κυβέρνηση προτεραιότητα είναι η μείωση της γραφειοκρατίας.

Όπως σημείωσε είναι απολύτως απαραίτητο, αφού το παραγωγικό μοντέλο πρέπει να απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα που ασφυκτιούν από παρωχημένους κανονισμούς και γκρίζες ζώνες και που αυξάνουν το κόστος του επιχειρείν, αλλά και δημιουργούν πολλές εν δυνάμει εστίες διαφθοράς.