current views are: 2

6 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:01

CNBC: Τεράστια επιτυχία Σαμαρά η απομάκρυνση της τρόικας

Επιφυλακτικός για το εάν η τρόικα πρέπει να σταματήσει τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις της εμφανίστηκε ο Γουολφάνγκο Πίκολι της Teneo Intelligence μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ CNBC.

Δημοσίευση 14:01’
αρθρο-newpost

Επιφυλακτικός για το εάν η τρόικα πρέπει να σταματήσει τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις της εμφανίστηκε ο Γουολφάνγκο Πίκολι της Teneo Intelligence μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ CNBC.

Επιφυλακτικός για το εάν η τρόικα πρέπει να σταματήσει τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις της εμφανίστηκε ο Γουολφάνγκο Πίκολι της Teneo Intelligence μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ CNBC.

«Η απομάκρυνση της τρόικας θα αποδειχθεί ένα σκληρό στοίχημα πρωτίστως για το Βερολίνο, καθώς παραμένουν οι αμφιβολίες για το εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προβεί επιτυχώς στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, μια τέτοια προοπτική» τόνισε ο αναλυτής μεταξύ άλλων και προσέθεσε πως αυτό το γεγονός «θα ήταν τεράστιο επίτευγμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «από την άλλη πλευρά, η εικόνα της υφιστάμενης κυβέρνησης είναι ότι με λίγες εξαιρέσεις, δεν διαθέτει πολλούς μεταρρυθμιστές», κάτι με το οποίο συμφώνησε και η παρουσιάστρια της εκπομπής, προσθέτοντας ότι «η ισχνή πλειοψηφία του κόμματος του κ. Σαμαρά εντός της κυβέρνησης δίνει την εντύπωση ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο να επιβάλει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα σημείωσε ότι «οι έλεγχοι της τρόικας είναι ιδιαιτέρως χρονοβόροι» και προς επίρρωση του ισχυρισμού του, και συνέχισε λέγοντας ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ζήτησε ήδη από την τρόικα πίστωση χρόνου στην αξιολόγηση του ερχόμενου Σεπτεμβρίου».

Τέλος μίλησε για «ορισμένα λάθη» πστην εφαρμογή των υφιστάμενων μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογίας, ενώ αναφορά έγινε και στις «μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν».


σχετικα αρθρα