current views are: 1

6 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:19

Χαρδούβελης: Ο ΕΝΦΙΑ έχει μια δόση αυθαιρεσίας

Θα θεραπευτούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ, δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Δημοσίευση 14:19’
αρθρο-newpost

Θα θεραπευτούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ, δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Θα θεραπευτούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Όπως τόνισε, «θα δουλέψουμε πολύ για να βοηθήσουμε τους πολίτες».

Σε σύντομη παρέμβασή του, μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε στο ζήτημα παραδεχόμενος αρχικώς ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος, που, επειδή δεν βασίζεται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει (δηλαδή, στο εισόδημά του) αλλά στο τι κατέχει, έχει μια δόση αυθαιρεσίας, για να σημειώσει ότι «εκεί πρέπει να το προσέξουμε».

Αιτιολογώντας δε τα λάθη, τα οποία διαπιστώνονται, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι ήταν η πρώτη φορά που έγινε η αλλαγή αυτή και σε μεγάλη έκταση – αφορά 6 εκατ. φορολογούμενους.

Πρόσθεσε ακόμη πως για 4.000 οικισμούς στη χώρα δεν υπήρχαν αντικειμενικές αξίες και τόνισε ότι στην Ελλάδα ο λόγος που έγιναν τα τεράστια λάθη είναι η κληρονομιά του παρελθόντος.

«Βρέθηκε μια φόρμουλα και αυτό πρέπει να το θεραπεύσουμε σύντομα. Δεσμεύομαι ότι θα το δουλέψουμε. Πολλοί από μας δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο φέτος, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες» κατέληξε ο Γκίκας Χαρδούβελης.


σχετικα αρθρα