Στη Βουλή διαβιβάζει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τους πυροβολισμούς από όπλα βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή.
 
Η δικογραφία αφορά στο αδίκημα της παραβίασης του Ν. 2168/93 (άσκοποι πυροβολισμοί κατά συναυτουργία) και αφορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρο, τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα αλλά και τον πρώην βουλευτή και νυν στέλεχος του κόμματος Απόστολο Γκλέτσο.
 
Όπως προέκυψε από έρευνες που διενήργησαν η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά και οι αρμόδιες αστυνομικές κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία του Ν. Ντερτιλή που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιανουάριο, ερρίφθησαν 20 πυροβολισμοί.
 
Η έρευνα κατέδειξε ότι οι πυροβολισμοί ερρίφθησαν από ομάδα αγνώστων στο χώρο του νεκροταφείου, πλην όμως δεν έγιναν αμέσως αντιληπτοί. Ακολούθησε έρευνα και αμέσως μετά εντοπίστηκε ένας 22χρονος άνδρας, ο οποίος είχε στην κατοχή του πάνω από 20 κάλυκες.
 
Οι κάλυκες εστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και η η σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε έδειξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από πιστόλια των Ηλία Παναγιώταρου (10 πυροβολισμοί), Απόστολου Γκλέτσου (τέσσερις πυροβολισμοί), Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση (πέντε πυροβολισμοί) και Στάθη Μπούκουρα (δυο πυροβολισμοί).