Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού για το Μέγαρο Μουσικής.

Με αυτήν, παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου, η περίοδος της ταμειακής διευκόλυνσης που έχει δοθεί με το νόμο 4262/2014 στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του εν όψει μιας συνολικής μεταβιβάσεως των ακινήτων του στο ελληνικό Δημόσιο.
 
Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, ενημέρωσε την ολομέλεια της Βουλής ότι θα καταθέσει το επόμενο διάστημα, ίσως και στο Γ Θερινό Τμήμα, ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η συνολική μεταβίβαση στο ελληνικό Δημόσιο της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, ενώ και η πλειοψηφία του ΔΣ θα ορίζεται από το Δημόσιο.

 
Απαντώντας ο κ. Τασούλας σε ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση τόνισε πως δεν υπάρχει κόστος καθώς οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του Μεγάρου δεν απαλείφονται, «απλώς, παρέχεται η διευκόλυνση εισπράξεως δικαιωμένων χρημάτων για ένα χρονικό διάστημα».
 
Η δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού που ψηφίσθηκε αφορά ρυθμίσεις για την λεγόμενη «εύλογη αμοιβή» πνευματικών δικαιωμάτων από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαμετακομιστικό εμπόριο και δεν έχουν έδρα στη χώρα μας.