Παράταση... ζωής στο Μέγαρο Μουσικής μέσω πολυνομοσχεδίου

Παράταση... ζωής στο Μέγαρο Μουσικής μέσω πολυνομοσχεδίου


Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού για το Μέγαρο Μουσικής.

Με αυτήν, παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου, η περίοδος της ταμειακής διευκόλυνσης που έχει δοθεί με το νόμο 4262/2014 στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του εν όψει μιας συνολικής μεταβιβάσεως των ακινήτων του στο ελληνικό Δημόσιο.
 
Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, ενημέρωσε την ολομέλεια της Βουλής ότι θα καταθέσει το επόμενο διάστημα, ίσως και στο Γ Θερινό Τμήμα, ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η συνολική μεταβίβαση στο ελληνικό Δημόσιο της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, ενώ και η πλειοψηφία του ΔΣ θα ορίζεται από το Δημόσιο.

 
Απαντώντας ο κ. Τασούλας σε ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση τόνισε πως δεν υπάρχει κόστος καθώς οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του Μεγάρου δεν απαλείφονται, «απλώς, παρέχεται η διευκόλυνση εισπράξεως δικαιωμένων χρημάτων για ένα χρονικό διάστημα».
 
Η δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού που ψηφίσθηκε αφορά ρυθμίσεις για την λεγόμενη «εύλογη αμοιβή» πνευματικών δικαιωμάτων από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαμετακομιστικό εμπόριο και δεν έχουν έδρα στη χώρα μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο