«Πυρά» κατά των προτεινόμενων από την κυβέρνηση για τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κυρίους Μπουχώρη και Κονδύλη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινηματος Ανατροπής (ΧΡΙΚΑ), Νίκος Νικολόπουλος κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου τους ακροάστηκε.

Ο κ. Νικολόπουλος για τον τον κ. Μπουχώρη έθεσε ζήτημα ηθικής νομιμοποίησης του επικείμενου διορισμού του, ένεκα του εργασιακού του παρελθόντος, καθότι υπήρξε διευθυντικό στέλεχος των επιχειρήσεων Κόκκαλη, που σήμερα μετέχουν έμμεσα ή άμεσα διαφόρων διαγωνισμών που διεξάγονται υπό την εποπτεία του ΤΑΙΠΕΔ, με κορυφαίο αυτόν του ΟΔΙΕ, όπως είπε.

Απευθυνόμενος στον κ. Μπουχώρη μεταξύ άλλων είπε:

«Άργησα αλλά το κατάλαβα …το ηθικό και νόμιμο ίσχυε μόνο για την κυβέρνηση Καραμανλή και τον Γ. Βουλγαράκη. Τώρα στη Βουλή διορίζουν τον τέως εκτελεστικό γενικό διευθυντή του ομίλου Intracom (Σ.Κόκκαλη)».

«Θα αποφασίσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για τη "στημένη" κούρσα στον ΟΔΙΕ, με την intralot να εμφανίζει χρωστούμενα … Τι θα κάνετε γι’ αυτό κύριε Μπουχώρη;».

Ο κ. Κονδύλης, δέχθηκε από τον κ. Νικολόπουλο μομφή για το κρατικοδίαιτο -οπως είπε- βιογραφικό του (ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΕΕΤΤ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ενώ επίσης διηύθυνε το πρόγραμμα «Αύξηση παραγωγικότητας με εφαρμογές σε 20 Υπουργεία και 30 επιχειρήσεις / Οργανισμούς), ζητώντας να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα αυτής της μακράς «διαδρομής» μέσα από την διοίκηση όλων αυτών των κρατικών και κυβερνητικών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Στην συνέχεια ζήτησε να τοποθετηθούν και οι δύο εκλεκτοί της συγκυβέρνησης της «συμφοράς» στα εξής ερωτήματα:

1. Μέχρι σήμερα τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μόλις 3.1 δις ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 2 δισ. είναι από την πώληση του ΟΠΑΠ και την πώληση των 7000 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου. Είστε ευχαριστημένοι με τα έσοδα αυτά;
2. Πιστεύετε ότι ο ΟΠΑΠ με ετήσια έσοδα γύρω στα 5 δις έπρεπε να πωληθεί μόνο 1 δισ. ευρώ;
3. Για το 2014 αναμένονται έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις περίπου στα 3 δισ. Πιστεύετε ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί;
4. Η πολιτική να πωλείται πάγιο ελληνικό κεφάλαιο θεωρείτε ότι είναι αποτελεσματική  πολιτική ιδιωτικοποίησης;
5. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ΝΔ θα απέφερε στα κρατικά ταμεία 50 δισ. ευρώ. Γιατί οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς απέτυχαν παταγωδώς στις προβλέψεις τους;

«Όπως ήταν αναμενόμενο, απαντήσεις επί των αιτιάσεων και ερωτημάτων που έθεσε ο Πρόεδρος του ΧΡΙΚΑ δεν εδόθησαν, για αυτό και αύριο κατατίθενται μία σειρά ερωτήσεων προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.