Γράφει ο  Γιάννης Γιαννόπουλος

Τις αντιδράσεις των ένστολων απέναντι στο πολυνομοσχέδιο παρακολουθούν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούν ένα έντονο φλέρτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα .

Το μήνυμα από κυβερνητικά στελέχη είναι ότι επειδή ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση σταματά να ασχολείται με τα προβλήματα των ενστόλων .

Επιμένουν στην κυβέρνηση ότι οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου δεν θα επιφέρουν κανένα πρόβλημα στα ταμεία και ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει προς ψήφιση και η συνολική ρύθμιση για τα αναδρομικά τους .

Με αυτόν τον τρόπο τα κυβερν​ητικά στελέχη θέλουν να δηλώσουν ότι το μέτωπο με τους ένστολους δεν κλείνει και βέβαια αυτό έχει και τη πολιτική του μετάφραση αφού όλοι γνωρίζουν ότι η δεξαμενή αυτή παραδοσιακά ανήκει στον χώρο της ΝΔ .

Ωστόσο στην κυβέρνηση ξορκίζουν κάθε σενάριο και κατηγορία ότι χαιδεύει αυτιά συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων γιατί αν συνέβαινε αυτό λένε χαρακτηριστικά δεν θα διαμαρτύρονταν κανένας και τονίζουν με νόημα ότι οι αδικίες αποκαθίστανται σταδιακά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες με γνώμονα την διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων

. Μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ήταν άλλο ένα αγκάθι μετά την ΔΕΗ η κυβέρνηση μπάινει στην τελική ευθεία για την συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι αλλά και την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας