current views are: 2

7 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση08:17

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Άγιον Όρος σε μια υπερβατική κίνηση

Περάσανε πολλά χρόνια από την ημέρα που ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, επί σειρά ετών γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης επισκέφθηκε το Αγιον Όρος και ενθουσιάστηκε από την Αθωνική Πολιτεία.

Δημοσίευση 08:17’
αρθρο-newpost

Περάσανε πολλά χρόνια από την ημέρα που ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, επί σειρά ετών γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης επισκέφθηκε το Αγιον Όρος και ενθουσιάστηκε από την Αθωνική Πολιτεία.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

Περάσανε πολλά χρόνια από την ημέρα που ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, επί σειρά ετών γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης επισκέφθηκε το Αγιον Όρος και ενθουσιάστηκε από την Αθωνική Πολιτεία. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, ένας άλλος ηγέτης της Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα το Αγιον Όρος σε μια υπερβατική κίνηση.

Η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα που είχε εκμυστηρευτεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο, γίνεται πράξη με την αποδοχή της πρόσκλησης από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Νίκο Παππά, τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη -τακτικό επισκέπτη της Αθωνικής Πολιτείας- και τον συντονιστή Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Λυκόπουλο.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποδεχθεί στις Καρυές, στην πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας, η Ιερά Επιστασία της Κοινότητας του Όρους, με την οποία θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει όπως και με το διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας, Καρακάλλου, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος, αλλά και όλες τις κρατικές δομές που έχουν έδρα στο Άγιο Όρος (τελωνείο, λιμεναρχείο, κέντρο Υγείας, αστυνομικό και πυροσβεστικό σταθμό).

Ο κ. Τσίπρας θα διανυκτερεύσει απόψε στην επιβλητική Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ αύριο θα διανυκτερεύσει στη Μονή Ξενοφώντος και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς αγιορείτες, ηγουμένους και μοναχούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνομιλήσει με αγιορείτες, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συναντηθεί με την αντιπροσωπεία τους στο γραφείο του στη Βουλή, όπου παρούσα ήταν και η Ρένα Δούρου, στενό συγγενικό πρόσωπο της οποίας μονάζει και άρα έχει επαφή με την Εκκλησία.

Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, επιδιώκει στενότερη επαφή με την Εκκλησία και το Αγιον Όρος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας, το κόμμα σε επίσημη ανακοίνωσή του υπογράμμιζε: «η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Αγίου Όρους, η οποία διαμορφώθηκε από αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα, ο αυτονόητος σεβασμός του Καταστατικού Χάρτη λειτουργίας του, στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη κάθε προσπάθειας ανάδειξης της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους».


σχετικα αρθρα